Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 7 Aug. 2020 · Dvojica #2
Mäso

Chutné jahňacie rebierko


Ingrediencie
  • (1 strúčik) cesnak
  • (45 ml) strúhanka
  • (15 ml) paprika
  • (15 ml) lieskový orech
  • (15 ml) petržlen
  • (15 ml) mäta
  • (2 ks) teľacie rebierko
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • (15 ml) olej
Popis prípravy jedla
Príprava

- pripravíme si rúru a nastavíme na teplotu 230°C
– jemne posekáme cesnak a petržlen
– nadrobíme si orechy
– na drobné kúsky posekáme mätu
– upečieme si teľacie rebierka

Výroba

Vezmeme si malú misku, vložíme cesnak, strúhanku, papriku, orechy, petržlen a mätu. Všetko dôkladne premiešame a necháme odstáť.
Na mastnú stranu jahňaciny pridáme odstátu zmes a nalejeme maslo.
Vezmeme si panvicu, nalejeme olej, necháme ho zohriať a opečieme jahňacinu zo všetkých strán.
Po opražení poukladáme mäso na pekáč, osolíme, okoreníme a pečieme asi 15 minút. Mäso vytiahneme, polejeme druhou časťou zmesy zmiešanou so strúhankou a pečieme asi 10 minút.
Servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 26 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa