- Cesto
- 400 g červená uvarená fazuľa (môže byť aj z plechovky)
- 4 vajcia
- 200 g čokoláda na varenie
- 200 g hrudkový tvaroh
- 2 PL biely jogurt
- 1 kypriaci prášok
- Na ozdobenie
- 4 PL biely jogurt
- 150 g čučoriedky
- med
Fazuľu namočíme deň vopred a na druhý deň uvaríme.
Pokiaľ použijeme fazuľu z plechovky presypeme ju do sitka a dobre premyjeme vodou.
Potom fazuľu rozmixujeme na kašu ponorným mixérom do hladkej konzistencie.Čokoládu vložíme do misky a roztopíme nad parou.
V mise vyšľaháme 4 vajcia ,pridáme rozmixovanú fazuľu a čokoládu a spolu zmiešame.Nakoniec pridáme rozmiešaný tvaroh s jogurtom a kypriaci prášok. Opäť premiešame a takto pripravenú zmes vlejeme do vymastenej tortovej formy. Korpus vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30 minút.
Keď je korpus upečený vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť. Vrch natrieme bielym jogurtom, pokvapkáme medom a posypeme umytými čučoriedkami, ktoré nakoniec prelejeme lyžicou medu.
-
Nebol pridaný žiadny komentár.