Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Debrecínsky guláš


Ingrediencie
  • (400 g) hovädzie mäso
  • (1 ks) cibuľa
  • (30 g) masť
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vriaca voda
  • (20 g) hladká múka
  • (2 ks) paradajky
  • (20 g) údená slanina
  • (40 g) debrecínske párky
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si vezmeme mäso, dôkladne ho umyjeme a pokrájame na kocky.
Do hrnca si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť a opražíme na ňom cibuľu, kt. sme si nadrobno posekali.

Výroba

Po opražení pridáme mäso, mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, prilejeme trocha horúcej vody a necháme asi 40 minút dusiť.
Šťavu z mäsa si zaprášíme múkou, necháme opražiť, vložíme paradajky, kt. sme si pokrájali na menšie kúsky, na kocky pokrájanú slaninu, opečené párky, kt. sme si pokrájali na kolieska a dovaríme.

Dokončenie

Hotový guláš servírujeme spolu s dusenou ryžou a varenými zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 7 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa