Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Pondelok, 18 Nov. 2019 · Dvojica #1
Divina

Diviak na ražni


Ingrediencie
  • (1 ks) mladý diviak
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mleté borievky
  • mletá rasca
  • tymian
  • zelený petržlen
  • (200 g) údená slanina
  • chlebová striedka
  • svetlé pivo
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si mäso, dobre si ho očistíme, poumývame, z každej strany nasolíme.

Výroba

Nasolené mäso okoreníme mletým čiernym korením, mletými borievkami, mletou rascou a tymianom.
Do vnútra brucha vložíme chlebovú striedku, zelený petržlen a zaistíme.
Takto pripraveného diviačia napichneme po dĺžke, nohy uviažeme al. omotáme drôtikom a potrieme údenou slaninou.

Dokončenie

Necháme upiecť na ražničí, neustále polievame pivom a slaninou.
Po dvoch hodinách je mäso hotové a môžeme ho podávať.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa