Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Streda, 13 Nov. 2019 · Dvojica #6
Divina

Diviak na smotane


Ingrediencie
  • (500 g) mladé diviačie mäso
  • (40 g) údená slanina
  • (40 g) masť
  • (50 g) cibuľa
  • (100 g) koreňová zelenina
  • celé čierne korenie
  • (1 ks) bobkový list
  • soľ
  • (0, 25 l) kyslá smotana
  • (30 g) hladká múka
  • ocot
  • cukor
Popis prípravy jedla
Príprava

Umyté mäso si prešpikujeme so slaninou, kt. sme si nakrájali na plátky.

Výroba

Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zeleninu, kt. sme si očistili a postrúhali, celé čierne korenie, bobkový list, soľ, prilejeme horúcu vodu a necháme celú zmes podusiť.
Ak je mäso mäkké, vyberieme ho, do šťavy primiešame smotanu spolu s múkou, ocot, cukor a privedieme k varu.
Po zovretí omáčku precedíme a vložíme do nej pokrájané mso.
Hotové jedlo servírujeme spolu s cestovinou al. knedľou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa