Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Štvrtok, 14 Nov. 2019 · Dvojica #7
Mäso

Domáca pizza z Taliánska


Domáca pizza z Taliánska
Ingrediencie
  • Suroviny na dva veľké plechy:
  • 500 g hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 250 ml perlivej minerálky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 kávová lyžička soli
  • olivový olej na potretie plechu
  • Na OBLOŽENIE:
  • rajčinová omáčka:
  • 1 plechovka lúpaných rajčín
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
  • Na obloženie:
  • šunka
  • čerstvé šampiňóny
  • mozzarella(alebo ementál)
  • rucola
  • alebo podľa vlastného výberu
Popis prípravy jedla
Príprava

Droždie rozdrobte v miske na menšie kúsky, prilejte vodu, štipku soli a olivový olej. Metličkou rozmiešajte a zmes prilejte k hladkej múke. Vypracujte hladké a vláčne cesto. Zabaľte do fólie a nechajte 12 hodín v chlade.

Výroba

Príprava omáčky:
Rajčiny rozmixujte, alebo pokrájajte na menšie kúsky, pridajte olej, soľ a cukor.
Plechy potrite olivovým olejom. Oddýchnuté cesto rozdeľte na dve časti a rukami dobre roztiahnite na plech. Potrite rajčinovou omáčkou a obložte šunkou, syrom a šampiňónmi. Všetko jemne pokvapkajte olivovým olejom. Rúru vyhrejte na najvyššiu teplotu a pizzu dajte na cca 15 minút piecť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
cesto dobre roztiahnemepotrieme omáčkoupridáme surovinya upečieme.Rucolu pridáme až po upečení
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 16 Apr. 2012

Ďalšie recepty užívateľa