Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Cestoviny

Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou


Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Ingrediencie
  • hladká múka 400g
  • vajcia 3ks
  • olivový olej
  • anglická slanina 200g
  • menšia cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • smotana 200ml
  • pŕhľava
Popis prípravy jedla
Výroba

Do misky vysypeme múku, pridáme vajcia, dobre prepracujeme (kvôli požadovanej konzistencii je dobré pomôcť si kuchynským robotom a múku pridávať postupne). Prepracované cesto necháme chvíľu odpočinúť. Potom preváľame do požadovanej hrúbky a opäť necháme odpočinúť (cesto musí mierne oschnúť, aby sa pri následnom krájaní veľmi nelepilo). Nakrájané cesto uvaríme v osolenej vode, priebežne kontrolujeme, aby sa nerozvarilo (čerstvé cestoviny mäknú rýchlejšie). Odporúča sa variť „al dente“ a potom dohotoviť v restovanej cibuľke a oleji, s nakrájanou slaninkou, cesnakom, smotanou a pŕhľavou. Z tej použijeme len mladé výhonky, ktoré stačí dôkladne opláchnuť vo vode a zapariť vo vriacej vode. Hotové tagliatele posypeme postrúhaným syrom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 23 Okt. 2013

Ďalšie recepty užívateľa