Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 12 Nov. 2019 · Dvojica #5
Mäso

Domáci kurací burger s avokádovou majonézou


Domáci kurací burger s avokádovou majonézou
Ingrediencie
  • Hamburger:
  • žemľa/keiserka 2ks
  • kuracie prsia 2ks
  • čerstvé avokádo 1ks
  • 2 PL majonézy light
  • plátkový syr 2ks
  • lístkový šalát alebo rukola
  • malá cibuľka 1ks
  • citrónová šťava PL
  • Marináda:
  • olivový olej
  • cesnak
  • soľ a korenie
  • červená paprika
  • provensálske korenie
  • Zemiakové hranolčeky:
  • stredne veľké zemiaky 5-6ks
  • soľ
  • olivový olej
Popis prípravy jedla
Príprava

Každý kto miluje burgre, by si mal jeden domáci hambáč pripraviť i sám v teple svojej kuchyne! Výhodou je – možnosť použitia zdravších ingrediencií, radosť z varenia a keď pripravujete burgre pre viacerých členov domácností, vyjde vás to i lacnejšie.

Ja som naposledy vyskúšala kurací burger s domácou avokádovou majonézou a domácimi hranolčekmi – všetko inšpirované mojím pobytom v UK. Namiesto nasladlej žemle som použila celozrnnú kaiserku.

Výroba

1. Marinovanie kuracieho mäsa
Kuracie mäso som marinovala niekoľko hodín pred samotným varením. Použila som len olivový olej, cesnak, ktorý som napichala do mäsa, soľ, korenie, červenú papriku a provensálske korenie.

2. Príprava avokádovej majonézy
Spojenie kuracieho mäsa a avokáda je jedno z najobľúbenejších. Avokádová majonéza je veľmi jednoduchá – stačí nakrájať čerstvé zrelé avokádo na malé kocky, zmiešať s dvomi alebo tromi polievkovými lyžicami majonézy, pridať soľ, korenie a citrónovú šťavu, po prípade i mletú papriku alebo niečo štipľavé pre milovníkov pikantného. Avokádo netreba mixovať, samotný plod je veľmi krehkej konzistencie a pri miešaní sa samo “zredukuje” na malé chutné hrudky.

3.Príprava domácich hranolčekov
Zemiaky nakrájajte do tvaru hranoliek, pokropte trochou olivového oleja, osoľte, vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte zhruba 30 minút, kým nie sú upečené. Hranolky nie sú chrumkavé ako polotovary, avšak sú oveľa zdravšie, chutnejšie, a viete, že je v nich len zemiak grin

4.Príprava mäsa a cibuľky
Namarinované mäso opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Pridáme na väčšie plátky nakrájanú cibuľku, ktorú opekáme vedľa kuracieho mäsa – cibuľka chytí chuť marinády a je delikátna!
Opekáme kým nie je kuracina hotová a cibuľka sfarbená do zlatista. Na kuracie mäsko položíme plátok syra a necháme ho roztopiť.

5.Príprava hamburgera
Pokiaľ sa nám kuracie mäso opeká, pripravíme si kaiserky, ktoré prerežeme na polovicu. Spodnú stranu natrieme bohatou vrstvou avokádovej nátierky a položíme dva lístkoy hlávkového šalátu alebo rukoly (podľa chute).

Keď je mäso hotové, pridáme ho aj s opraženou cibuľkou a hamburger zatvoríme. Upečené hranolčeky vytiahneme z rúry a podávame s kečupom alebo malým šalátom!

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 2 hod. 00 min.

Príprava surovín: 1 hod. 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: nina.garson

Pridané: 28 Jan. 2015

Ďalšie recepty užívateľa