Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 20 Júl 2019 · Dvojica #3
Cestoviny

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom


Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom
Ingrediencie
  • Cesto:
  • 500g polohrubej múky
  • 20g droždia
  • 3dl mlieka
  • 50g cukru
  • 1 vajíčko
  • 1PL kokosového oleja
  • štipka soli
  • Vanilkový krém
  • 500ml mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 60g cukru
  • 2 žltky
  • 1 vanilkový cukor
Popis prípravy jedla
Príprava

Múku preosejeme, rozdrobíme droždie, pridáme vajíčko, štipku soli, kokosový olej, vlažné mlieko a vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť. Keď cesto nakysne dáme na dosku, jemne vyvaľkáme a malým kolieskom vykrajujeme pupáky. Na plechu necháme ešte podkysnúť a potom ich upečieme vo vyhriatej rúre pri 175°C do zlata.

Výroba

Kým sa buchtičky pečú, pripravíme si vanilkový krém. Dáme variť 400ml mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom a vo zvyšnom mlieku si rozhabarkujeme zlatý klas a žltky. Do vriaceho mlieka prilejeme rozhabarkovaný zlatý klas a uvaríme riedky krém.

Dokončenie

Prajem Vám dobrú chuť!

Margita Víghová
Bezchoroby.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 25 Aug. 2012

Ďalšie recepty užívateľa