Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Divina

Dusené jelenie rezne so zelenou paprikou


Dusené jelenie rezne so zelenou paprikou
Ingrediencie
  • 500 gr jelenieho mäsa (stehno alebo chrbát)
  • 50 gr bravčovej masti
  • 60 gr slaniny
  • 80 gr cibuľa
  • 150 gr rajčiaky
  • 200 gr zelenej papriky
  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 ks hovädzí bujón
  • soľ
  • korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Rajčiaky ošúpeme zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.
Papriku umyjeme, očistíme a pokrájame na rezance.
Mäso umyjeme zbavíme šliach a nakrájame na rezne, vyklepeme a prešpikujeme slaninou.

Výroba

Do panvice dáme masť a zvyšok slaniny ktorá nám zostala spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou ktorú na masti speníme. Pridáme pripravené rezne ktoré pod pokrievkou podusíme a občas podlejeme horúcou vodou, kým mäso nezmäkne. Pridáme porájané rajčiaky, papriku, bujón, korenie a všetko podusíme do mäkka. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a necháme prevrieť.

Dokončenie

Podávame s knedľou alebo cestovinou.

Dobrú chuť

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 3

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Dusenie reznovPridáme rajčiaky a paprikuPodusíme do mäkkaPridáme smotanu Hotové jedlo
Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 7 Dec. 2010

Ďalšie recepty užívateľa