Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Streda, 18 Sep. 2019 · Dvojica #3
Mäso

Dusený zajac na smotane


Ingrediencie
  • (1 ks) zadná časť zo zajaca
  • (60 g) údená slanina
  • soľ
  • červená sladká paprika
  • (60 g) maslo
  • (1 ks) cibuľa
  • (0,25 l) kyslá smotana
  • citrón
  • zelená petržlenová vňať
Popis prípravy jedla
Príprava

Dobre so očistíme zajaca, prešpikujeme ho údenou slaninou a pokrájame na mešie časti.

Výroba

Takto pripravené porcie nasolíme a obsypeme červenou sladkou paprikou.
Do rajnice si vložíme hrudku masla, necháme ju roztopiť, pridáme porcie zajaca, niekoľko koliesok cibule a necháme celú zmes podusiť.
neskôr primiešame maslo zmiešané spolu s kyslou smotanou, trochu červenej papriky, necháme zovrieť dodusíme.

Dokončenie

Na záver naservírujeme zajaca, naokolo kolieska citrónu, posekanú zelenú petržlenovú vňať a podávame spolu s dusenou ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa