Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 27 Máj 2020 · Dvojica #7
Dezerty

Dvojfarebné linecké koláčiky


Ingrediencie
  • Bledé cesto:
  • 250 g polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 2 KL vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • Tmavé cesto:
  • to isté ako bledé +
  • 20 g kakaa
  • 1 žĺtok
  • 1 bielok na zlepenie pred pečením
Popis prípravy jedla
Výroba

Bledé cesto pripravíme tak, že preosiatu múku zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme pokrájané maslo, vajce a vypracujeme cesto. Odložíme ho na 2 hodiny do chladničky.
Tmavé cesto pripravíme tak ako bledé a pridáme aj kakao o 1 žĺtok. Po spracovaní ho tiež vložíme do chladničky.

Po odležaní vyvaľkáme zvlášť bledé a zvlášť tmavé cesto na hrúbku cca. 3 mm. Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré pred pečením spojíme tak, že ich potrieme bielkom. Doba pečenia je 8 – 10 minút na 170°C.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 10 porcií

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: eva kol

Pridané: 25 Nov. 2010

Ďalšie recepty užívateľa