Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Utorok, 7 Apr. 2020 · Dvojica #7
Dezerty

Falošný marcipán (poťahovacia hmota)


Ingrediencie
  • 250 g preosiaty práš. cukor
  • 125 g sušeného mlieka
  • 250 g Cery
  • pár kvapiek vody, aróma
Popis prípravy jedla
Výroba

Ceru nastrúhame nahrubo a zmiešame s cukrom a mliekom. Ak sa hmota nechce spojiť, pridáme pár kvapiek vody (do ktorej môžeme pridať mandľovú arómu). Marcipán možno prifarbiť na želaný odtieň použitím potravinárskeho farbiva alebo šťavou z ovocia, ktorú použijeme miesto vody. Marcipán vaľkáme medzi dvoma igelitovými sáčkami a prenášame na tortu pomocou valčeka.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: eva kol

Pridané: 16 Nov. 2010

Ďalšie recepty užívateľa