Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Flambované morčacie stehná


Ingrediencie
  • (125 ml) maslo
  • (2 ks) morčacie stehná
  • (30 ml) brandy
  • (30 ml) šalotka
  • (30 ml) petržlen
  • (1 ml) tymián
  • soľ
  • čierne korenie
  • (125 ml) biele víno
  • (125 ml) smotana
Popis prípravy jedla
Príprava

- z morčacích stehien odstránime kožu
– jemne si posekáme petržlen a šalotku

Výroba

Do hrnca si vložíme maslo, necháme roztopiť, pridáme morčacie stehná a krátko (asi 15 minút) popražíme. Po opražení zalejeme brandy a flambujeme, pokým nezhasne oheň.
Po zhasnutí ohňa pridáme všetky zvyšné suroviny (okr. smotany), premiešame a necháme asi 45 minút povariť.
Po uvarení morčacie stehná vyberieme, so šťavy vylejeme smotanu a miešame.
Jedlo podávame tak, že na tanier položíme preložené mäso a polejeme omáčkou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 21 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa