Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 20 Júl 2019 · Dvojica #3
Mäso

Gemerské guľky


Gemerské guľky
Ingrediencie
  • 1 kg zemiakov (polovicu surových nastrúhaných, polovicu varených a pretlačených)
  • 200 g hrubej múky,
  • 200 g hladkej múky,
  • 250g pomletého údeného (uvareného) mäsa,
  • 2 vajcia,
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 PL majoránka
  • soľ
  • 2 ks väčšia cibuľa
  • 2 PL masť bravčová
  • 150g udená slaninka
  • 1kg kyslá kapusta
  • soľ, rasca, bobkový list
Popis prípravy jedla
Príprava

500g uvarených a 500g surových zemiakov postrúhame najemno. Pridáme 2 vajcia, po 200g hladkej a hrubej múky, 5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 PL majoránky, soľ
zamiešame a formujeme guľky vo veľkosti vajca. Varíme v osolenej vode. Keď vyplávajú, povaríme ešte 3-5 min, vyberieme a omastíme výpekom zo slaninky.

Výroba

Na panvici opečieme 150g nadrobno nakrájané kocky slaninky a dve cibule. 1 kg kyslej kapusty opečieme na bravčovej masti, ochutíme rascou a bobkovým listom. Prekrojené guľky podávame na kapuste, preliate cibuľkou a slaninkou.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 1 Feb. 2014

Ďalšie recepty užívateľa