Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Streda, 16 Okt. 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Gibanica


Ingrediencie
  • Cesto:
  • (500 g) múka
  • (1 lyžička) olej
  • soľ
  • voda
  • Plnka:
  • (250 g) polotučný tavroh
  • (250 g) zrelý kajmak( tzv. srbská smotana)
  • (100 g) maslo
  • (1/2 l) mlieko
  • (5-10 ks) vajcia
Popis prípravy jedla
Príprava

Do misky si pridávame tieto ingrediencie: preosiatu múku, štipku soli, olej a na záver prilejeme trochu vlažnej vody.
Zo spomenutých ingrediencíí ručne spracujeme cesto, prerozdelíme ho na 5 častí a každý poudierame silno o stôl.

Výroba

Po udieraní cesta ho necháme asi 30 minút postáť, obrus si posypeme múkou, priúravíme si cestové odstáte guľky a rozvaľkáme ich na rozľahlé listy.
Každý jeden list jednotlivo vložíme do rúry a necháme upiecť.
Plnka:
Do misky si postupne pridávame tvaroh, kajmak, mlieko, žĺtky a na záver tuhý sneh z bielkov.
Pripravíme si formu, vymastíme si ju, na spodok položíme cestový list, potrieme plnkou, na povrch ďalší vyvaľkaný list, zvyšok plnky a na záver posledné tri vyvaľkané listy.
Na poslednú vrstvu listov nanesieme tvarohový krém a polejeme horúcim maslom.

Dokončenie

Hotové jedlo vložíme do vopred vyhriatej rúry a necháme asi 1 hodinu piecť.
Počas 1-hodinového pečenia gibanicu viackrát popicháme vidličkou.
Hotové jedlo má mať povrch sfarbený do červena.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 26 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa