Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Pondelok, 16 Sep. 2019 · Dvojica #1
Ryby a plody mora

Grilovaná pražma na bilinkovej marináde a so slivkami v kožúšku


Grilovaná pražma na bilinkovej marináde a so slivkami v kožúšku
Ingrediencie
  • 2-4 ks Pražma kráľovská, olivový olej, citrónová šťava, 3 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, tymián, rozmarín (najlepšie čerstvé bylinky), soľ, sušené slivky, vajce, mlieko, hladká múka, olej
Popis prípravy jedla
Príprava

Marináda: do asi 1dcl olivového oleja pridáme 3 strúčiky cesnaku, 1KL soli, citrónovú štavu z jedného citrónu, trochu tymiánu a rozmarínu a celé to rozmixujeme

Ryby: očistíme si ich, umyjeme a na každej strane si ju 3-4 krát jemne narežeme a do nárezov a do ryby môžeme vložiť kúsky čerstvej petržlenovej vňate. Potom ryby potrieme marinádou zvonku i z vnútra a necháme asi 1-2 hodinky odstáť v chladničke. Zvyšok marinády si necháme na potieranie popri grilovaní.

Výroba

Z Hl. múky trochy mlieka a vajíčka si urobíme cestíčko v ktorom si obalíme sušené slivky a v panvici na rozpálenom oleji ich vyprážame do zlatista.

Namarinádované ryby po uplynutí času (1-2h) dáme na gril a robíme asi 20 minút. Občas ich obrátime a natrieme znovu s pripravenou marinádou.

Tento recept môžeme použiť na elektrickom, plynovom alebo klasickom grile na uhlie, v elektrickej/plynovej alebo aj mikrovlnnej rúre, podľa uváženia

Dokončenie

Upečenú rybu opatrne vyberieme a dáme na veľký tanier, ozdobíme plátkom citrónu, pertžlenovou vňaťou a prípadne zeleninou. K rybe ďalej pridáme vyprážané slivky v kožúšku a ako prílohu varené/opekané zemiaky, hranolky alebo hocičo podľa chuti.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 35 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
prílohu a oblohu si môžete upraviť podľa vlastnej chutimarinádapripravené na gril
Autor receptu

Meno: Dubačka

Pridané: 10 Júl 2015

Ďalšie recepty užívateľa