Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 21 Sep. 2019 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Grilovaný filetovaný losos a pyré z bielej fazuľky


Grilovaný filetovaný losos a pyré z bielej fazuľky
Ingrediencie
  • 2x 200 g losos bez kože/
  • 1 čl korenie ružové
  • 1pl maslo
  • 1 vetvička
  • soľ
  • šalvia čerstvá
  • 4 ks čakanka biela /puky/
  • 4 ks cibuľa červená
  • 1 ks zeler stopkový /sedano/
  • 10 ks cherry paradajky
  • 1 ks cesnak
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • 2 x 350 g fazuľa malá biela /v konzerve/
Popis prípravy jedla
Výroba

Stopkový zeler nakrájame zošikma na 3-4 cm dlhé kúsky, vňať odložíme a nahrubo natrháme červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky 1/6. Paradajky prekrojíme na polovice, cesnak nakrájame na tenké plátky. V panvici na olivovom oleji opekáme zeler, po 4 minutách pridáme cibuľu a za stáleho miešania opekáme na prudkom ohni aby zelenina nepúšťala vodu a nezačala sa dusiť. Keď je zelenina polomäkká, pridáme paradajky a po cca 3 minutách cesnak, krátko opečieme. Tu je dôležité, aby zelenina nepúšťala vodu a cesnak sa orestoval na oleji. Kvôli chuti, pozor nepripáliť, zhorkne. Na záver okoreníme, osolíme a pridáme zelerovú vňať. Medzitým opečieme porcie ryby na malom množstve olivového oleja z obidvoch strán (cca 4 + 4 min) dozlatista, osolíme posypeme ružovým korením ovoniame štyrmi lístkami šalvie a pridáme maslo. Fazuľu zohrejeme s minimálym množstvom nálevu, ochutíme soľou korením a spolu s olivovým olejom potlačíme vidličkou alebo premixujeme ponorným mixérom,nie uplne dohladka. Ochutíme petržlenovou vňaťou.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 1 Feb. 2014

Ďalšie recepty užívateľa