Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 18 Júl 2019 · Dvojica #1
Ryby a plody mora

Grilovaný losos s polevou


Grilovaný losos s polevou
Ingrediencie
  • 2 strúčiky mletého cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
  • ? hrnčeka pomarančového džúsu
  • ? hrnčeka čínskej omáčky Hoisin
  • ? hrnčeka Jack Daniels Tennessee Whisky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 stredne veľký pomaranč, rozpolený a nakrájaný na tenké plátky
  • 4 až 6 kusov stejkov alebo filiet lososa (každý asi 200g)
Popis prípravy jedla
Výroba

Cesnak opražte na oleji v malej hlbokej panvici pokiaľ nezmäkne (asi 2 minúty). Vmiešajte všetky ostatné prísady, okrem lososa a priveďte do varu. Omáčku pomaly varte asi 15 minút, alebo dokiaľ mierne nezhustne. Položte porcie lososa na štvorce alobalu a grilujte pri strednej teplote asi 10 minút. Losoosa potrite polevou a grilujte ešte 2 až 3 minúty, alebo dokiaľ nie je ryba prepečená. Porcie ryby podávajte preliate lyžicou teplej omáčky.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 15 Dec. 2011

Ďalšie recepty užívateľa