Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Ryby a plody mora

Grilovaný pstruh s grilovanou zeleninou a bylinkovým dipom


Grilovaný pstruh s grilovanou zeleninou a bylinkovým dipom
Ingrediencie
  • Najprv si pripravíme bylinkový dip s grilovanou zeleninou .
  • Bylinkový dip
  • Suroviny
  • Čerstvé bylinky
  • Oregano, tymian, rozmarín
  • 5 strúčikov cesnaku
  • Soľ
  • 1 ? dcl olivový olej
  • Postup
  • Bylinky zbavíme tvrdých stoniek. Vložíme ich do mixéra , pridáme cesnak ,soľ ,olivový olej a všetko spolu dobre rozmixujeme .
  • Grilovaná zelenina na panvici
  • Suroviny
  • 1 ks patizón
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks tekvica hokaido
  • Cibuľa
  • Cesnak
  • Olivový olej
  • Postup
  • Patizón ,cuketu a tekvicu umyjeme a neošúpanú ju nakrájame na väčšie kusy . Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Vložíme do misy ,polejeme olivovým olejom ochutíme soľou , prelisovaným cesnakom a dobre premiešame . Na sporáku si zahrejeme panvicu na grilovanie a zeleninu na nej za občasného premiešania opečieme . Zeleninu opekáme len chvíľu aby nebola
  • veľmi mäkká .
Popis prípravy jedla
Výroba

Keď máme dip aj zeleninu pripravenú môžeme grilovať pstruha .

Potrebujeme
2 ks pstruh
Soľ
Korenie na ryby

Postup
Pstruha umyjeme , osolíme a ochutíme korením na ryby . Takto pripravenú rybu vložíme do roštu na ryby a z oboch strán ugrilujeme v záhradnom krbe .
Ak nemáte krb ako alternatívu môžete urobiť pstruha v rúre.

Hotového pstruha prelejeme bylinkovým dipom a podávame s grilovanou zeleninou .

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 2 Sep. 2015

Ďalšie recepty užívateľa