Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Streda, 28 Jún 2017 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Hamburger z červenej šošovice


Hamburger z červenej šošovice
Ingrediencie
  • 200 g červená šošovica
  • 400-500 ml vody
  • 100 g mrkva
  • 100 g zeler
  • 1/2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • 3 PL sójová omáčka
  • 120 g cícerová múka (môžete použiť aj obyčajnú)
  • 1 vajce
  • kukuričná strúhanka na obaľovanie
  • olivový olej
  • Domáca, alebo kupovaná bageta
  • paradajka
  • ľadový šalát
  • pór
  • 1 ČL biely jogurt
  • 1 strúčik cesnaku
Popis prípravy jedla
Príprava

Šošovicu prepláchneme zalejem vodou a dáme variť kým nieje mäkká. Mrkvu, cibuľu, zeler a cesnak vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemno.

Výroba

Keď je šošovica uvarená necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme rozmixovanú zeleninu, cícerovú múku a vajce. Dobre premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením a sójovou omáčkou. Z takto pripravenej zmesi polievkou lyžicou tvoríme malé hamburgery, ktoré obaľujeme v strúhanke a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 20 minút z každej strany.

Dokončenie

Bagetu si prekrojíme a rozkrojíme na polovicu.Na jednu polovicu poukladáme zeleninu. Potom vložíme šošovicový hamburger, pokvapkáme dressingom z jogurtu a cesnaku a ozdobíme ostatnou zeleninou.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 20 min.

Príprava surovín: 25 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 14 Dec. 2015

Ďalšie recepty užívateľa