Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Štvrtok, 27 Nov. 2014 · Dvojica #3
Omáčky

Základná hnedá omáčka


Ingrediencie
  • (2,5 dl) hovädzí vývar
  • (1 lyžica) paradajkový pretlak
  • (2 lyžice) olej
  • (1 lyžica) hladká múka
  • (10 g) maslo
  • soľ
Popis prípravy jedla
Výroba

Do panvice si nalejeme olej, pridáme múku a pripravíme si za stáleho miešania hnedú zápražku.
Ak je zásmažka hotová, pridáme vývar, osolíme, vylejeme paradajkový pretlak a necháme zovrieť.
Omáčku musíme neustále miešať, aby nám neprihorela.
Necháme variť asi 30 minút, neskôr precedíme a na zjemnenie pridáme maslo.
Hotovú omáčku servírujeme k hlavnému jedlu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa