Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Hovädzia hruď


Hovädzia hruď
Ingrediencie
  • - 1 hovädzia hruď (asi 1,5 až 2,5 kilogramu)
  • ?- 1 stredne veľká cibuľa, nasekaná najemno
  • ?- 1/4 šálky Jack Daniel´s Whisky
  • ?- 1/4 šálky sójovej omáčky
  • ?- 1/4 šálky kečupu
  • ?- 1/4 šálky hnedého cukru
  • ?- 1/4 šálky jablčného octu
  • ?- 2 polievkové lyžice dijónskej horčice
  • ?- 1 polievka worcesterovej omáčky
  • ?- 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • ?- čierne korenie na ochutenie
Popis prípravy jedla
Výroba

Predhrejte si rúru na 150 stupňov Celzia. Hovädziu hruď položte na pekáč mastnejšou časťou hore. Nasypte na mäso cibuľu a polejte ho marinádou z ostatných ingrediencií. Plech utesnite alobalovou fóliou. Pečte pomaly približne štyri hodiny.??Mäso pred nakrájaním nechajte vychladnúť, ideálne je mäso krájať až na druhý deň. Rovnako výpek sa odporúča zliať a vychladiť. Ľahšie tak odstránite prebytočný tuk. Pri servírovaní môžete výpekom polievať mäso na krajci bieleho chleba, alebo ho využiť pri podávaní so zemiakovými hranolčekmi.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 15 Dec. 2011

Ďalšie recepty užívateľa