Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 14 Aug. 2020 · Dvojica #7
Predjedlá

Hovädzie carpaccio so šampiňónmi


Ingrediencie
  • (250 g) hovädzie mäso
  • (1/2 zväzok) petržlenová vňať
  • (1 zväzok) bazalka
  • (1 ks) kôrka z citróna
  • (1 strúčik) popučený cesnak
  • (3 lyžice) olej
  • (1 zväzok) polievková zelenina
  • voda
  • Marináda:
  • (3 lyžice) balzamínový ocot
  • (1/2 lyžička ) horčica
  • soľ
  • korenie
  • cukor
  • (6 lyžíc) rastlinný olej
  • (200 g) šampiňóny
  • nahrubo zomleté korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

- umyjeme si mäso a necháme ho vysušiť
– umyjeme si petržlenovú vňať a bazalku, necháme vysušiť a potom jemne nasekáme

Výroba

Do nádoby si vložíme nasekanú petržlenovú vňať, bazalku, citrónovú kôru, cesnak, olej, všetko spolu rozmiešame.
Vysušené mäso si potrieme marinádou a necháme asi 3 hodiny v chladničke, neskôr na 3 hodiny presunieme do mrazničky.
Do vrelej osolenej vody si vložíme očistenú a na kocky pokrájanú zeleninu a povaríme do mäkka.

Dokončenie

Marináda:
do misky si vložíme ocot, horčicu, soľ, korenie, všetko zamiešamepridáme rastlinný olej, vložíme na plátky pokrájané mäso, zalejeme 1/2 marinády, na to poukladáme umyté a usušené huby, posypeme carpaccio, pridáme ďalšiu polovicu marinády a tesne pred servírovaním posypeme korením.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 3 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa