Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Hovädzie mäso s kapustou


Ingrediencie
  • (200 g) sviečkovica
  • soľ
  • (1/2 lyžičky) Solamyl
  • (1/2 lyžičky) voda
  • (1/2 ks) vajce
  • (1/2 lyžica) olej
  • (1/2 ks) cibuľa
  • (30 g) zeler
  • (100 g) hlávková kapusta
  • (1/2 pohár) hovädzí vývar
  • olej
  • Nálev:
  • (1/2 lyžičky) biele víno
  • soľ
  • cukor
  • (1/2 lyžičky) Glutasol
  • (1 lyžička) Solamyl
  • (1 lyžička) voda
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si vezmeme mäso, pokrájame si ho na tenké plátky a nasolíme.

Výroba

Do misky si nalejeme vodu, pridáme Solamyl a 1/2 vajcia, dôkladne zamiešame a necháme odstáť.
Na panvicu si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť, pridáme jemne nasekanú cibuľu, mäso a opečieme.
Po čiastočnom opečení pridáme očistený a nakrájaný zeler, pokrájanú sparenú kapustu, nalejeme vývar, všetko dobre zmiešame a necháme podusiť.

Dokončenie

Na záver všetko zalejeme pripraveným vývarom, pomiešame a odstavíme.
Nálev: Všetky suroviny spolu zmiešame a pridáme do jedla podľa pokynov.
Hotové jedlo kvapkáme na tanieri olejom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 18 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa