Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Hovädzie na šampiňónoch a špargli


Ingrediencie
  • (600 g) hovädzie
  • (150 g) šampiňóny
  • (200 g) špargľa
  • (50 g) maslo
  • (1,5 dl) biele víno
  • ( 2dl) vývar
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Ak máme mäso v celku, pokrájame si ho na rezne, nasolíme si ich, okoreníme, potrieme olejom a necháme 2 hodiny odstáť.

Výroba

Po odstáti ich opečieme z oboch strán na vopred rozpálenom oleji.
Po opražení ich vyberieme a do tuku primiešame vývar, maslo a necháme variť.
Po nikoľkých minútach vložíme plátky opečeného mäsa, nalejeme víno, pridáme biele korenie, soľ a necháme podusiť.

Dokončenie

Hotové jedlo polejeme šťavou, naokolo poukladáme podusené šampiňóny, uvarenú špargľu poliatu maslom a servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

21321

Veľmi dobré

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa