Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Hovädzie po Burgundsky


Ingrediencie
  • (600 g) hovädzie mäso
  • (125 g) slanina
  • (250 g) huby
  • (1 dl) červené víno
  • (1 lyžica) múka
  • (1 lyžica) paradajková kaša
  • (2 strúčiky) cesnak
  • (30 ks) malé cibuľky
  • bobkový list
  • tymian
  • zelená petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Na panvicu si nalejeme olej al. masť, necháme rozpáliť a potom opražíme na kocky pokrájané hovädzie mäso.

Výroba

Po opražení pridáme múku, pretlačený cesnak, nalejeme víno, vodu a necháme podusiť.
Popri tom pridávame soľ, korenie, bobkový list, tymian, jemne nasekanú petržlenovú vňať a cibuľky, kt. sme si podusili na oleji.
celú zmes takto pripravenú necháme asi 3 hodiny variť.

Dokončenie

Na záver pridáme na masle podusené huby, paradajkovú kašu a dovaríme.
Hotové jedlo servírujeme spolu so zeleninovou kašou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa