Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Hovädzie rezance na Kantonský spôsob ( čína )


Ingrediencie
  • (250 g) hovädzie mäso
  • (2 lyžičky) hladká múka
  • (1 ks) bielok
  • soľ
  • (2 ks) zeler
  • (1 ks) cibuľa
  • masť al. olej
  • (1 lyžica) olej
  • (1/2 lyžica) Solamyl
  • (1 lyžica) voda
  • OMÁČKA:
  • (2 lyžice) voda
  • (2 lyžice) soľ
  • (1 lyžica) sójová omáčka
  • (2 lyžice) biele víno
  • (1 lyžička) cukor
  • mleté čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

najprv si dobre poumývame mäso, pokrájame ho na rezance a obaľujeme v zmesy, kt. sme si pripravili z hladkej múky, bielka a trocha soli.
Na rezance si pokrájame aj očistený zeler a cibuľu.

Výroba

Do panvice si nakvapkáme olej, pridáme mäso a prudko opečieme. Po opečení vyberieme a necháme odmastiť.
Do ďalšej panvice si nakvapkáme 1 lyžicu oleja, necháme rozpáliť, pridáme pokrájanú zeleninu, niekoľko minút pražíme, potom odkvapkané mäso, omáčku a vo vode rozmiešaný solamyl.
Omáčka: Všetky ingrediencie si vložíme do misky a premiešame.

Dokončenie

Hotové jedlo servírujeme ako hlavný chod.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

21321

Veľmi dobré

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 13 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa