Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Hrachová  kaša


Ingrediencie
  • 1 kg poleného hrachu, 2 cibule, 5 – 6 veľkých zemiakov, 3 lyžice hrubej múky, soľ, 2 lyžice masla alebo 1 veľká cibuľa a 2 lyžice oleja na poliatie
Popis prípravy jedla
Výroba

Hrach preberieme, umyjeme a necháme namočený vo vode asi 10 hodín. Potom ho dáme variť v tej istej vode, v ktorej bol namočený. K polomäkkému hrachu pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a očistené zemiaky pokrájané na kocky. Keď je všetko rozvarené, zasypeme múkou, osolíme, dobre premiešame a uvaríme na kašu. Teplú kašu rozdelíme na plytké taniere a polejeme roztopeným maslom alebo pokrájanou cibuľou opraženou na oleji.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 30 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa