Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 12 Nov. 2019 · Dvojica #5
Polievky

Hrachová polievka s údeným mäsom


Ingrediencie
  • (250 g) mrkva
  • (2 ks) cibuľa
  • (250 g) kaleráb
  • (250 g) zemiaky
  • (2 ks) zeler
  • (250 g) suchý hrach
  • (3 ks) klinčeky
  • (1 ks) údené koleno
  • (1 l) voda
  • (400 ml) pivo
  • (250 g) párky
  • (1 lyžička) horčica
  • petržlenová vňať
Popis prípravy jedla
Príprava

1. deň pred prípravou polievky si opláchneme hrach a namočíme ho do vody
2. mrkvu si očistíme a pokrájame na kocky

Výroba

3. cibuľu, zemiaky, kaleráb, zeler si rovnako očistíme a pokrájame na menšie kúsky
4. do hrnca si vložíme hrach a zmiešame ho so všetkou pokrájanou zeleninou
5. pridáme koleno, prilejeme pivo, vodu a privedieme k varu
6. ak je mäso mäkké, vyberieme ho, oberieme a pokrájame na menšie kúsky

Dokončenie

7. menšie kúsky mäso vhodíme opäť do hrnca, necháme 5 minút variť a na záver pridáme za lyžičku horčice.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 10 Jún 2010

Ďalšie recepty užívateľa