Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Sobota, 19 Okt. 2019 · Dvojica #1
Ryby a plody mora

Zapekané ustrice


Ingrediencie
  • 10 ustric
  • 50g najemno nakrájanej šalotky
  • 1 polievková lyžica masla
  • 50g smotany
  • mleté biele korenie
  • 1/2 kávovej lyžičky kari korenia
  • 1 polievková lyžica brandy
Popis prípravy jedla
Príprava

Otvoríme ustrice(tekutinu zachytime).
Najemno nakrájame šalotku.

Výroba

Šalotku,tekutinu z ustric a maslo zohrievame až pokial sa polovica tekutiny nevyparí.Rozohrejeme gril.Do omáčky pridáme smotanu,biele korenie,kari korenie,brandy a za stáleho miešania redukujeme tretinu objemu.

Dokončenie

Ustricu rozložíme na vrstvu hrubej,morskej soli do každého dáme trochu omáčky a rýchlo dáme zapiect pod grilom do zlatista.Ihned podávame.
Dobrú chuť

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Milos

Pridané: 25 Sep. 2009

Ďalšie recepty užívateľa