Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Mäso

Hus po flámsky


Ingrediencie
  • (1 ks) hus
  • (1 zväzok) koreňová zelenina
  • (1 ks) bobkový list
  • (8 zrniek) čierne korenie
  • ä1 ks) klinčekmi poprepichovaná cibuľa
  • (2 ks) cibuľa
  • maslo
  • múka
  • (3-4 ks) žĺtky
  • (3 lyžice) smotana
  • (1/2 ks) citrón
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (1 ks) vajce
  • strúhanka
  • tuk
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si pripravenú hus a namočíme ju do osolenej vody.
Necháme niekoľko minút postáť a neskôr pridáme cibuľu, zeleninu, kt. sme si nakrájali a očistili, bobkový list, čierne korenie, klinčekovú cibuľu a necháme variť.

Výroba

Ak je mäso hotové, vyberieme ho, necháme ho odkvapkať, pokrájame ho na malé kúsky a necháme na tuku opiecť.
Do ostatku vývaru si nalejeme zápražku urobenú z múky a masla.
Zamiešame spolu, postupne pridávame smotanu, korenie, 1 lyžicu roztlačenej cibule a miešame.
Omáčku si odstavíme a na záver v nej rozhabarkujeme žĺtok.

Dokončenie

Na záver si kúsky mäsa obalíme vo vajíčku a v strúhanke a prudko opečieme na tuku.
Hotové jedlo podávame s udusenou ryžou al. biely chlebom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 15 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa