Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Husacie prsia na smotane


Ingrediencie
  • husacie prsia
  • (20 g) údená slanina
  • soľ
  • (60 g) koreňová zelenina
  • (40 g) cibuľa
  • (40 g) masť
  • ocot
  • (1 koliesko) citrón
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • tymian
  • bobkový list
  • horúca voda
  • (40 g) hladká múka
  • (20 g) horčica
  • (2 dl) smotana
  • (2 cl) biele víno al. citrónová šťava
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si husacie prsia, odstránime kosti, zbavíme ich kože, prešpikujeme slaninou a osolíme.

Výroba

Do hrnca si vložíme masť, necháme ju rozpáliť, pridáme jemne nakrájanú cibuľu, očistenú a nakolieska pokrájanú koreňovú zeleninu, necháme podusiť, neskôr pridáme prešpikované mäso, niekoľko kvapiek octu, koliesko citrónu, celé čierne korenie, tymián, bobkový list, prilejeme vodu a necháme podusiť.
Počas dusenia prilievame vodu.
Ak je mäso hotové, vyberieme ho a pokrájame.

Dokončenie

Do šťavy pridáme múku, opražíme , pridáme soľ, horčicu a necháme dovariť.
Šťavu si precedíme, pridáme smotanu, vodu, podľa chuti víno a odstavíme.
Hotové jedlo podávame spolu s dusenou ryžou al. cestovinami.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa