Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Sobota, 16 Nov. 2019 · Dvojica #2
Iné bezmäsité jedlá

Jablkové fliačky


Ingrediencie
  • (250 g) cestovina
  • (60 g) hrudka masla
  • (500 g) jablká
  • (60 g) práškový cukor
  • citrónová šťava
  • postrúhaná citrónová kôra
  • (50 g) vlašské orechy
  • (30 g) hrozienka
  • (100 g) džem
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

1. uvaríme si cestoviny, scedíme ich a zmiešame s polovicčnou hore uvedenou dávkou masla

Výroba

2. olúpeme si jablká, pokrájame ich na hrubšie plátky a podusíme s cukrom
3. k jablkám pridáme citrónovú šťavu a postrúhanú cittónovú kôru
4. ak je zmes podusená, zmiešame ju spolu s fliačkami, pridáme orechy a hrozienka a necháme postáť.
5. formu na pečenie si vymastíme maslo, nalejeme do nej pripravenú hmotu a vložíme do vopred vyhriatej rúry zapiecť.

Dokončenie

6. po 30 minútach vyberieme z rúry a servírujeme na tanieri spolu s džemom zriedeným s vodou a lístkom mäty.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 13 Jún 2010

Ďalšie recepty užívateľa