Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 21 Júl 2019 · Dvojica #1
Dezerty

Jablkovo - orechový koláč


Ingrediencie
  • (2 šálky) múka
  • (2 lyžičky) sóda
  • (2 lyžičky) škorica
  • (1 kávová lyžička) soľ
  • (4 šálky) nočistené a postrúhané jablká
  • (1 / 2 šálky) cukor
  • (1,2 šálky) olej
  • (2 ks) vajcia
  • (2 lyžičky) vanilkový cukor
  • (1 šálka) nasekané orechy
  • (1 / 2 šálky) hrozienka
Popis prípravy jedla
Príprava

1.Vopred si predhrejeme rúru na 350°C a vymastíme si dôkladne plech.

Výroba

2. V miske si premiešame soľ, škoricu, jedlú sódu a múku.
3.V druhej miske si zmiešame škoricový cukor spolu s nastrúhanými jablkami.
3.Do misky s jablkami pridáme i niekoľko kvapiek oleja a zľahka premiešame.
4.Do tejto zmes postupne primiešavame orechy, vanilku a a vajcia, prisypeme múku spolu s hrozienkami a všetky zvyšné ingrediencie.

Dokončenie

5.Hotovú zmes nalejeme do pekáča a vložíme do rúry.
Hotové jedlo vytiahneme a servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 3 Jún 2010

Ďalšie recepty užívateľa