Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Streda, 22 Okt. 2014 · Dvojica #4
Mäso

Jahňací perkelt


Ingrediencie
  • (400 g) jahňacie mäso- predná časť
  • (40 g) masť
  • (160 g) cibuľa
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • rasca
  • mleté čierne korenie
  • cesnak
  • (8 g) paradajkový pretlak
  • horúca voda
  • (20 g) hladká múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si mäso, poumývame ho, odblaníme a pokrájame na kocky.
Do hrnca si nalejeme olej, pridáme jemne nasekanú cibuľu a necháme speniť.

Výroba

Ak je cibuľa sklovitá, pridáme červenú papriku, mäso, soľ, rascu, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, nalejeme trocha hurúcej vody a necháme podusiť, pokým nám všetko nezmäkne.

Dokončenie

Do takmer hotovej zmesy nasypeme trochu múky, opražíme, necháme variť a po uvarení odstavíme.
Jedlo servírujeme spolu s ryžou al. varenými zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa