Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 7 Aug. 2020 · Dvojica #2
Mäso

Jahňacia kotleta v cestíčku


Ingrediencie
  • (225 g) lístkové cesto
  • (30 ml) maslo
  • (3 ks) šalotka
  • (125 ml) huby
  • (2 plátky) šunka
  • (5 ml) paradajková pasta
  • soľ
  • korenie
  • (4 ks) jahňacia kotleta
  • (5 ml) koňak
  • (1 ks) vajce
Popis prípravy jedla
Príprava

- jemne posekáme šalotky
– ak máme huby z konzervy, necháme ich odkvapkať
– šunku si pokrájame na prúžky
– opracujeme si kotlety
– zohrejeme si koňak
– vajce si vyšľaháme

Výroba

Vezmeme si lístkové cesto, vyvaľkáme ho a rozrežeme na 4 časti. Odložíme.
Vezmeme si panvicu, nalejeme olej, zohrejeme a priáme huby, trochu opečieme, po opečení pridáme šunku, paradajky, podľa chuti soľ a korenie, chvíľu opražíme a necháme odstáť.
Do rajnice si vložíme zvyšok masla, necháme roztopiť, popražíme kotlety, prilejeme koňak a flambujeme.
Flambovanú jahňacinu položíme na lístkové cesto, polejeme pripravenou zmesou a uzatvoríme.
Pred pečením natrieme vajíčkom a dáme na 12 minút piecť.
Servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 26 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa