Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 21 Júl 2019 · Dvojica #1
Mäso

Jahňacie kotlety v bylinkovej kruste


Jahňacie kotlety v bylinkovej kruste
Ingrediencie
  • 600g jahňacích kotliet
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať
  • strúhanka
  • dijonská horčica
  • kaleráb
  • kúsok anglickej slaniny
  • ocot
Popis prípravy jedla
Výroba

Kotlety ponecháme vcelku (celý hrebeň), osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Potom potrieme zhora dijonskou horčicou a obalíme v bylinkovej kruste (na jemno nakrájaná petržlenová vňať, strúhanka, trochu olivového oleja). Vložíme do trúby vyhriatej na 190 °C a pečieme 10 minút. Kaleráb zbavíme šupky a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nakrájanú slaninu krátko orestujeme na panvici, vložíme nastrúhaný kaleráb, môžeme pridať i na jemno nakrájané listy z kalerábu. Podľa chuti osolíme a pridáme ocot. Takto pripravenú kalerábovú kapustu servírujeme na tanier a na ňu položíme rozkrájané kotletky. Vhodnou prílohou tohto pokrmu sú karlovarský knedlík, pečené zemiaky alebo chlieb.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 23 Okt. 2013

Ďalšie recepty užívateľa