Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 21 Júl 2019 · Dvojica #1
Mäso

Jahňacie na zelenine


Ingrediencie
  • (800 g) Jahňacie mäso- predná časť
  • (60 g) cibuľa
  • (50 g) masť
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (80 g) mrkva
  • (60 g) zeler
  • horúca voda
  • (500 g) zemiaky
  • (200 g) sparený kel
  • (10 g) hladká múka
  • zelená petržlenová vňať
  • rasca
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si do rúk mäso, dôkladne ho poumývame, odblaníme, pokrájame na kocky a opečieme na masti a jemne nasekanej cibuli.

Výroba

Zmes dochutíme soľou, čiernym korením a necháme pražiť.
Ak mäso pustí šťavu, podusíme niekoľko minút, pridáme očistenú a na kocky nakrájanú zeleninu, prilejeme vodu a necháme dusiť.
Ak je zelenina polomäkká, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu, kel a ďalej dusíme.
Ak je všetko mäkké, poprášime múkou a povaríme.

Dokončenie

Na záver môžeme mäso dochutiť soľou al. korením, pridáme najemno posekanú petržlenovú vňať a odstavíme.
Hotové jedlo servírujeme spolu s pečivom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa