Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Streda, 16 Okt. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Jahňacie po provensálsky


Ingrediencie
  • (2 ks) jahňacie karé
  • (45 ml) strúhanka
  • (45 ml) syr Parmezán
  • (2 strúčiky) cesnak
  • (15 ml) petržlen
  • (45 ml) olivový olej
  • (45 ml) paradajková pasta
  • (250 ml) jahňací vývar
  • soľ
  • korenie
  • petržlen
Popis prípravy jedla
Príprava

- karé si pokrájame na 4 časti, predtým vykostíme a vyklepeme znovu na medajlóniky
– postrúhame si syr
– najemno nakrájame petržlen a cesnak

Výroba

Najprv si zoberieme misku, vložíme strúhanku, nastrúhaný parmezán, cesnak a petržlen, dobre premiešame a posypeme medajlóniky. Povrch potlačíme, aby sa zmes prilepila na mäso, zľahko opečieme na predtým zohriatom oleji, po opečení necháme variť cca 6 minút.
Po uvarení pridáme paradajkovú pastu, vývar, necháme zovrieť a varíme, pokým sa polovica neodparí.
Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Pred servírovaním necháme asi 5 minút odstáť. Ozdobíme petržlenom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 26 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa