Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Sobota, 18 Jan. 2020 · Dvojica #7
Mäso

Jahňacie stehno plnené


Ingrediencie
  • (30 ml) olej
  • (900 g) teľacia pečeň
  • (2 ks) cibuľa
  • (60 ml) petržlen
  • (2 ks) mätový lístok
  • (500 ml) ryža
  • (250 ml) jablková šťava
  • (125 ml) paradajková šťava
  • (2 kg) jahňacie stehno
  • bravčové sádlo al. slanina
Popis prípravy jedla
Príprava

- pripravíme si rúru a nastvíme si teplotu na 160°C
– jemne posekáme petržlen, cibuľu a mätové lístky
– uvaríme si ryžu

Výroba

Vezmeme si rajnicu, nalejeme olej, necháme zohriať a uvaríme teľaciu pečeň.
Do mlynčeka si vložíme mätu, petržlen a cibuľu, všetko pomelieme. Pomletú zmes vysypeme do misky spolu s uvarenou ryžou, jablkovou a paradajkovou šťavou. Dôkladne premiešame a podľa potreby okoreníme al. osolíme.
Jahňacie mäso naplníme touto zmesou, prikryjeme slaninkou a previažeme.
Jahňacie kúsky si uložíme na pekáč a pečieme asi 30 minút. Počas pečenia neustále podlievame.
Mäso podávame obložené mätovou želatinou a pomarančami.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 25 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa