Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Nedeľa, 22 Sep. 2019 · Dvojica #4
Mäso

Jahňacina na karí


Ingrediencie
  • (540 ml) paradajka
  • (2 ks) cibuľa
  • (3 strúčiky) cesnak
  • (60 ml) olej
  • (1.2 kg) jahňacie kocky
  • (5 ml) zázvor
  • (štípka) tymián
  • (2 ks) bobkový list
  • (1 ml) mletá červená paprika
  • (0.5 ml) klinček
  • (1 ml) kmín
  • (5 ml) paprika
  • soľ
  • (330 ml) voda
  • (12 ml) koriander
Popis prípravy jedla
Príprava

- ak sú paradajky zavárane, necháme ich odkvapkať
– jemne pokrájame cibuľu a cesnak
– ak máma jahňacie mäso v celku, pokrájame si ho na kocky
– pomelieme si kmín

Výroba

Do hrnca si vložíme paradajky, cibuľu a cesnak, prilejeme olej a necháme nad nízkym plameňom asi 10 minút variť.
Po uvarení pridáme mäso a zalejeme vodou. Všetko spolu varíme asi 1 hodinu.
Ku koncu pridáme koriander. Varíme asi 10 min.
Jedlo podávame spolu s bielou ryžou, kt. by mala byť ochutená škoricou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 26 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa