Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Nátierky

Jarabicová nátierka


Ingrediencie
  • (1 ks) jarabica
  • (50 g) maslo
  • (50 g) cibuľa
  • soľ
  • (200 g) bravčový bôčik
  • (100 g) údená slanina
  • mleté čierne korenie
  • nové korenie
  • (50 g) maslo
  • (2 ks) uvarené žĺtky
  • (1 lyžica) červené víno
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Pripravíme si mäso, očistíme si ho, dobre poumývame a nasolíme.
Do panvice si vložíme maslo, necháme ho roztopiť, pridáme jemne nakrájanú cibuľku, speníme ju a upečieme na nej jarabicu do mäkka.

Výroba

Bravčový bôčik si rovnako necháme upiecť.
Udusenú jarabicu zbavíme kostí a ostávajúce mäso spolu s bôčikom a údenou slaninou pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Do pomletého mäsa pridáme šťavu z pečenej jarabice a bôčika, podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, nové korenie, vmiešame maslo spolu so žĺtkami, prilejeme trochu vína a dôkladne pomiešame.

Dokončenie

Na záver pridáme soľ a necháme celú zmes odstáť.
Po odstáti natierame na biele chlebíčky.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 28 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa