Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 17 Okt. 2019 · Dvojica #2
Predjedlá

Jemný puding s rajčiakovou omáčkou


Ingrediencie
  • 30 g masla
  • 30 g hrubej múky
  • 1 dl mlieka
  • soľ
  • 2 vajcia
  • Omáčka:
  • 20 g masti
  • 20 g hlakej múky
  • 5 g cibule
  • 2 lyžice rajčiakového pretlaku
  • 10 g cukru
  • soľ
  • voda
Popis prípravy jedla
Výroba

V hrnci si necháme rozpustiť maslo, pridáme múku a popražíme.
Po opražení pridáme mlieko, trochu soli a varíme na hustejšiu kašu.
Kašu necháme vychladnúť a potom do nej pridáme žĺtka a z bielkov vyšľahaný sneh.
Túto hmotu vylejeme do mastných pohárov a dáme do nádoby s vodou. Takto varíme asi 10 minút .
Uvarený puding vyklopíme na tanier a polejeme omáčkou.
Omáčka:
Do hrnca si dáme maslo a múku a urobíme bledú zápražku. Pridáme najemno nakrájanú cibuľku, popražíme, zalejeme vodou, v ktorej sme už rozmiešali pretlak, podľa chuti pridáme soľ al. cukor a varíme.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 25 Dec. 2009

Ďalšie recepty užívateľa