Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Ryby a plody mora

JINGA SABJI (Dusená zelenina s kráľovským krabom)


JINGA SABJI  (Dusená zelenina s kráľovským krabom)
Ingrediencie
  • 30 g mrkvy
  • 30 ks zelených fazuľkových luskov
  • 60 g kráľovského kraba (môžu byť aj iné ryby, prípadne aj kuracie mäso)
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 5 g šalotky
  • 5 g cesnakového pyré (do oleja primiešame prelisovaný cesnak)
  • 6 ks čerstvých kari listov (kari korenie)
  • Cesnakové čipsy (na ozdobu)
  • Zázvor, cukor, turmeric (sušená kurkuma)
Popis prípravy jedla
Výroba

Mrkvu nakrájame na kolieska a sparíme. Nakrájame zelenú fazuľku na požadovanú veľkosť a tiež sparíme. Nakrájame cesnak na tenké plátky a blanžírujeme v horúcom mlieku (odstráni sa tak horká chuť cesnaku). Potom opláchneme, usušíme a vypražíme. V hrnci orestujeme nasekanú šalotku, zázvor a pridáme čerstvé kari listy a turmeric. Vlejeme kokosové mlieko a prevaríme. Po uvarení – precedíme. Pred podávaním, pridáme do hrnca blanžírovanú zeleninu a spolu s kokosovým mliekom to všetko prevaríme. Servírujeme s kúskami napareného king kraba (inej ryby, kuracie mäso) a ako ozdobu môžeme použiť vyprážané kari listy a cesnakové čipsy.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 28 Feb. 2012

Ďalšie recepty užívateľa