Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 12 Nov. 2019 · Dvojica #5
Mäso

Kačacia pečienka na Barmský spôsob


Ingrediencie
  • (1 ks) kačica
  • horčica
  • polievkové korenie
  • (500 g) mleté mäso
  • (150 g) teľací tuk
  • (1 zväzok) polievková zelenina
  • (1 lyžica) strúhanka
  • (1 lyžička) jemne pokrájaný zelený petržlen
  • (1 lyžička) kari korenie
  • (2 ks) jablká
  • soľ
  • cukor
  • olej
  • (6 ks) zemiaky
  • (1/4 l) kyslá smotana
Popis prípravy jedla
Príprava

nepripravenú kačicu si na začiatok umyjeme a vyberieme vnútornosti.
Po tomto si kačicu vykostíme tak, že narežeme chrbát a vyberieme celú kostru.
Krídla a stehná si taktiež oddelíme.

Výroba

Zvyšné kačacie droby a kosti spolu so zeleninou využijeme na prípravu vývaru.
Vnútro kačice si potrieme zmesou pripravenou z horčice, oleja, polievkového korenia, pečene a tuku jemne pokrájaného, strúhanky, zeleného petržlena, kari korenia a jemne nakrájanými jablkami.
Celú zmes premiešame a na záver pridáme soľ a trochu cukru.
Touto zmesou naplníme kačicu, obmotáme niťou stehná a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
Do panvice si nalejeme trochu oleja, necháme ho rozohriať, pridáme trochu horúcej vody a polejeme ňou pripravenú kačicu.
Kačicu počas pečenia neustále polievame a ak je mäkká, vyberieme ju.
Krátko prd dopečením pridáme trochu vývaru, pokrájané zemiaky, smotanu a dopečieme.

Dokončenie

Upečenú kačicu si pokrájame na plátky a servírujeme spolu s dusenou ryžou a šťavou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 19 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa