Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Kačica na jablkách


Ingrediencie
  • (4 porcie) kačka
  • soľ
  • (10 g) hladká múka
  • (60 g) masť
  • (40 g) cibuľa
  • (50 g) paradajkový pretlak
  • (1 dl) biele víno
  • (2 ks) jablká
  • (30 g) maslo
  • (20 g) cukor
  • vývar
Popis prípravy jedla
Príprava

Očistíme si kačicu, umyjeme ju, posolíme a obalíme v múke.

Výroba

Obalené kúsky si opražíme na masti, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a prilejeme múku al. vývar.
Niekoľko minút po uvarení pridáme paradajkový pretlak a víno.
Ak je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu precedíme.
Zoberieme si jablká, očistíme ich, pokrájame na mesiačiky, vložíme na maslo, kt. sme si nechai rozpustiť, a skaramelizovaný cukor.
Prilejeme víno, šťavu z mäsa a necháme podusiť.

Dokončenie

Na servírovací tanier položíme porcie kačice, polejeme šťavou, priložíme opečené jablká a podávame spolu so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa