Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 17 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Kačka na borievkach


Ingrediencie
  • (1 ks) domaca kačica
  • mleté čierne korenie
  • nové korenie
  • (5 ks) borievky
  • (80 g) údená slanina
  • (20 g) masť
  • (80 g) cibuľa
  • (1 ks) bobkový list
  • (0,25 l) červené víno
  • (20 g) hladká múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Očistenú a umytú kačicu si z každej strany nasolíme, okoreníme čiernym mletým a novým korením, mletými borievkami a necháme po celú noc odstáť.

Výroba

Do hrnca si pridáme masť, po rozpálení zapeníme na nej cibuľku, pridáme odstáte mäso, bobkový list, prilejeme červené víno a necháme upiecť v rúre.
Počas pečenia neustále polievame kačicu vínom a lastnou šťavou.

Dokončenie

Ak je kačica mäkká, pokrájame ju na plátky, zvyšnú šťavu poprášíme múkou, podlejeme vínom, necháme zovrieť a precedíme.
Hotové jedlo podávame spolu s ryžou a kompótom podľa chuti.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa