- (200 g) mäso z kačky
- soľ
- (1 lyžica) biele víno
- (1/2 lyžičky) Solamyl
- (1 a 1/2 lyžičky) voda
- (1 a 1/2 lyžičky) masť
- (1 lyžička) mletý zázvor
- (1 ks) cibuľa
- (1 ks) zeler
- (1 lyžička) sójová omáčka
- Glutasol
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
Zoberieme si kačku, dobre si ju umyjeme, odstránime kosti, pokrájame na plátky, osolíme, pokvapkáme polovičnou dávkou vína a vložíme do zmesy, kt. sme si vytvorlil z 1 lyžičky Solamylu a 1 lyžičky vody.
Výroba
Mäso necháme asi 20 minút odstáť.
Na panvicu si dáme masť, necháme ju rozpáliť, pridáme mäso a opražíme ho.
Po opražení posypeme zázvorom, pridáme cibuľu a zeler, kt. sme si pokrájali na kocky a opečieme celú zmes.
Po opečení postupne pridávame soľ, korenie, sójovú omáčku a druhú polovicu vína.
Všetko dôkladne premiešame a necháme variť.
Na záver vylejeme do zmesy Solamyl, kt. sme si rozmiešali v 1/2 lyžičke vody.
Jedlo servírujeme posypané zelenou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť
-
Nebol pridaný žiadny komentár.