Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Nedeľa, 23 Sep. 2018 · Dvojica #5
Mäso

Kačka na zázvore


Ingrediencie
  • (200 g) mäso z kačky
  • soľ
  • (1 lyžica) biele víno
  • (1/2 lyžičky) Solamyl
  • (1 a 1/2 lyžičky) voda
  • (1 a 1/2 lyžičky) masť
  • (1 lyžička) mletý zázvor
  • (1 ks) cibuľa
  • (1 ks) zeler
  • (1 lyžička) sójová omáčka
  • Glutasol
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si kačku, dobre si ju umyjeme, odstránime kosti, pokrájame na plátky, osolíme, pokvapkáme polovičnou dávkou vína a vložíme do zmesy, kt. sme si vytvorlil z 1 lyžičky Solamylu a 1 lyžičky vody.

Výroba

Mäso necháme asi 20 minút odstáť.
Na panvicu si dáme masť, necháme ju rozpáliť, pridáme mäso a opražíme ho.
Po opražení posypeme zázvorom, pridáme cibuľu a zeler, kt. sme si pokrájali na kocky a opečieme celú zmes.
Po opečení postupne pridávame soľ, korenie, sójovú omáčku a druhú polovicu vína.
Všetko dôkladne premiešame a necháme variť.

Dokončenie

Na záver vylejeme do zmesy Solamyl, kt. sme si rozmiešali v 1/2 lyžičke vody.
Jedlo servírujeme posypané zelenou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 18 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa