Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Štvrtok, 21 Nov. 2019 · Dvojica #4
Mäso

Kačka s tymianom


Ingrediencie
  • (1 ks) domáca kačica
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • nové korenie
  • (100 g) maslo
  • (1 ks) bobkový list
  • tymian
  • (1 ks) mrkva
  • (0,2 l) červené víno
  • (1 ks) kačacia pečeň
  • citrónová šťava
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si najprv kačicu, očistíme si ju, vyberieme vnútornosti, umyjeme, z každej strany nasolíme a okoreníme čiernym mletým a novým korením.

Výroba

Takto pripravenú kačicu si vložíme do pekáča, polejeme maslom, kt. sme si rozpustili, pridáme bobkový list, tymian, mrkvu, kt. sme si očistili a pokrájali a vložíme do vyhriatej rúry piecť.
Počas pečenia polievame kačicu trochou červeného vína.

Dokončenie

Na záver, krátko pred dopečením, pridáme kačaciu pečeň a upečieme do mäkka.
Ak je mäso mäkké, vyberieme ho, šťavu precedíme, dochutíme citrónovou šťavou a servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa